Google Plus +1

Bu Blog'da Ara

9 Mayıs 2010 Pazar

Trafik Kazalarında Yüklü Tazminat Alma Hakkı




Hemen hemen her gün onlarca trafik kazasıyla karşı karşıya kalıyoruz. Hatta öyle ki bu kazalardan bedenen zarar gören çok fazla insan var. Peki bu durumlarda ne yapıyoruz? “Hiçbir şey” dersek yanlış olmaz. Eğer trafik kazası yapmışsanız aracınızın parasını belki sigorta karşılıyor, peki ya bedenen gördüğünüz zararı karşılıyor mu?

Ya da siz bu zararın karşılanması için hakkınızı arıyor musunuz? Trafik kazası sonrasında insanlar araçlarında meydana gelen hasarlarını trafik ya da özel sigorta tarafından yaptırma yoluna girerler, kendilerinde meydana gelen hasarlarla ilgili olarak da SGK imkanlarından faydalanırlar. Oysa yaptıkları trafik kazalarından sonra insana verilen imkanlardan çoğu vatandaşın haberi yok desek yalan olmaz. Bir aracın trafiğe çıkması için gerekli olan trafik sigortası, kaza esnasında yaralanan veya ölen kişilere yüklü miktarda tazminat ödemek zorunda.

YÜKLÜ MİKTARDA TAZMİNAT ALMA İMKANI

2009 yılında trafik sigorta poliçesi ölümlerde 150 milyar, yaralanma durumlarda 150 milyar liralık tazminat ödemekle mükellef. Trafik kazası sonrasında insanlarımız cenazeyi defin ettikten sonra dini vecibelerini yerine getirerek kaza diyerek olayı kapatır. Peki geride kalanlar ne olacak? Merkezi Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan Akvatan Danışmanlık Türkiye’de Trafik kazalarında sakat kalan veya ölen kişilerin sigorta şirketlerinden alacağını, mağdur olanlardan tek kuruş ücret almadan tahsil ediyor.

ENGELLİ YAKININA BAKICI MAAŞI BAĞLANIYOR

Kaza geçiren ve sakat kalan kişiye bakmakla yükümlü olan yakınları, sigorta şirketleri tarafından bakıcı maaşına bağlanma haklarının olduğunu bilmedikleri için, tahsil edilemeyen poliçeler zaman aşımı sonrasında trafik fonuna aktarılıyor.

Kaza sonrası engelli kalan kişilerin sosyal hayattan kopmaması eve bağımlı kalmaması için son teknoloji medikal cihazları kazazedelerden hiçbir ücret almadan temin eden Akvatan danışmanlık genel müdürü Ayşegül Akman "Vatandaşlarımız sigorta şirketleri ile uğraşmamak için tahsil yoluna gitmiyor oysa burada ciddi hakları var. Şirket olarak mağdur olan vatandaşlarımızdan tek kuruş almadan kendilerine teslim ediyoruz" dedi.

FELÇLİ HASTALAR, MARKETTE ÜST RAFTAN İSTEDİĞİNİ ALABİLECEK

Ayşegül Akman, dünyada engelliler için üretilen tüm cihazları kazazedelere teslim ettiklerini belirtirken "Felçli hastaların yatağa bağımlı kalmamaları için ayakta sürüş fonksiyonlu akülü sandalye ile felçli hastaları ayağa kaldırabilen, mutfağa gittiğinde raftan bardağı alarak musluktan su içmesini sağlayan. Gittiği markette üst rafta duran bir ürünü ayağa kalkarak almasını sağlayan bu cihaz hem hastayı sosyal hayata bağlıyor hemde hayatını kolaylaştıran bu cihazları ı hastadan tek kuruş ücret almadan teslim ediyoruz. Yine kimsenin desteğini almaksızın merdivenleri inip çıkabilen güvenlikli akülü sandalye gibi son teknoloji ürünleri hastalara tedarik ediyoruz" şeklinde konuştu.

KÖK HÜCRE İÇİN EGZERSİZ ŞART

Adalaler çalıştırılmasa felçli hastalar için bir umud olan kök hücre çalışmalarından faydalanma da imkanınız olduğuna ve her gün profesyonelce düzenli olarak egzersiz çalışmaları yaptırılması gerektiğine dikkat çeken Akvatan Danışmanlık Genel Müdürü Ayşegül Akman ’’Eğer hastalar düzenli şekilde adalelerini ve kaslarını çalıştırmasa hücreler ve sinir sistemi işlevini yitirerek kök hücre tedavisine hazır olmuyorlar. Vatandaşlarımız kendilerince gördükleri şekilde egzersiz yapıyorlar ancak bu hastalar için sağlıklı olduğu söylenemez. Hastaların yattıkları yerden sağlıklı şekilde egzersiz yapmaları için elektra adı verilen zaman hız ayarlı cihazla sinir sisteminde oluşacak deformeleri engelliyoruz" dedi.

VATANDAŞA DÜŞEN KAZA RAPORU İLE BAŞVURMAK

Akman ’’Birçok vatandaş, geçirdiği trafik kazası veya diğer kazalarda haklarını bilmediği için haklı olduğu yerde haksız duruma düşüyor. Vatandaş, mağduriyetinin karşılanması için sigorta şirketine başvuruyor. Ancak sigorta şirketi, çeşitli kurumlardan evrak istediği için vatandaş bunlarla uğraşmak yerine, kendi zararını kendi karşılamayı tercih ediyor. Bu anlamda birçok vatandaşımız mağdur oluyor. İşte vatandaşımızın takip edemediği bu dosya ve evrak trafiğini biz takip ediyoruz. Vatandaşın yapması gereken, işlemi takip edebilmemiz için bize özel vekalet vermek ve kazayı ispatlayıcı bir belge temin etmek. Yani trafik kazası geçirdi ve yaralandıysa, o esnada trafik polisi çağırmalı ve tespit tutanağı tutulmalı. O belgeyle bize geldiğinde vatandaşa düşen iş bitmiş oluyor. Biz vatandaşın tüm haklarını sigorta şirketinden talep ediyoruz. Kaza sonrası onlar için dosyaları hazırlıyor, aktüerya hesabını yani zarar hesabını çıkarıyor ve profesyonel bir şekilde, sizin adınıza sigorta şirketinin karşısına çıkıyoruz" dedi.

Akman son olarak, konuyla ilgili olarak bilgi almak isteyenlerin ise kendilerine http://www.akvatan.com
adresi üzerinde yer alan iletişim bilgilerinden ulaşabileceğini ya da info@akvatan.com'a e-posta atabileceklerini söyledi.

1 yorum:

[B]MerhabaLar Öncelıkle ... Bız Trafık kazalarında İnsanLarımızın Tazmınat HakLarını HakLarıyLa Almak İÇin , KAlıcı sakatLanmalarda Gerek olan tıppı Mazemenın En Son Teknolojik olarak Yaptırılması için Biz Burdayız... İNsanlarımız kaza sonrasında açtıkları tazmınat davalarıyla sigortanın verdigi cüzi bi rakama razı oluyorlar . HaLbu ki insanlarımız hakları Tam teşekkurlu hastanelerde tedavisini görmek Ve hakları olan Tazmınat haklarını Fazlasıyla Almakdır ... Bunun Bız Bu hakLarınıza Bilgi sahıbı olabılmenız Icın Varız ...

[COLOR="red"]- ÖLümLÜ kazaLardaki Tüm HakLarınızı ,

-SakatLıkLardaki Tüm Tazminat Haklarınızı ,

-Medikal ve ORtopedik Tüm İhtiyaçlarını ,

-Tüm Hastane GiderLerinizi ,

- Cebinizden Hiç Bir ÜCret Cıkmadan Bİz Takip EdiYoruz ....[/COLOR]
Bize ulasabileceginiz ...
Millet Caddesi .Mİllet Apartmanı . NO-12/3 Yusufpaşa -Fatih /İstanbuL
TeL - 0212 521 07 00 -0533 372 11 77 -0533 591 60 66
Serdar BaLık [/B]

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More