Google Plus +1

Bu Blog'da Ara

12 Eylül 2010 Pazar

İzmir Otoyol Nakit Gişeleri Kapatılıyor

Paylaş


KGS Detaylı Bilgi için Tıkla

OGS Detaylı Bİlgi için Tıkla

Arkadaşlar otoyolları (otoban) hepimiz bilir ve sıklıkla kullanılırız.Bu makalemde izmirde yaşayan arkadaşları ilgilendiriyor.İzmirdeki otoyollar (otoban) diğer adıyla paralı yollar 20 EYLÜL 2010 Tarihinden itibaren otoyollarda bulan NAKİT gişeleri kaldırılıyor.Artık paralı geçiş olmayacak ya KGS yada OGS kullanan yolcular geçiş yapabilecek o yüzden otoyolları sıklıkla kullanan izmirliler en kısa zamanda KGS veya OGS sahibi olmalılar

                                                  KGS

KartlI Geçİş SİSTEMİ (KGS), Hİzmet veren bankalaR:



KGS’ye üye olmak için aşağıdaki altı bankanın yetkili şubelerine ya da internet bankacılığı üzerinden başvuruda bulunulabilir.


• Ziraat Bankası (http://www.ziraatbank.com.tr)

• Vakıfbank (http://www.vakifbank.com.tr)

• İş Bankası (http://www.isbank.com.tr)

• Garanti Bankası (http://www.garanti.com.tr)

• Bank Asya ( http://www.bankasya.com.tr)

• Halk Bankası (http://www.halkbank.com.tr)

Otoyola girişine müsaade edilen her türlü araç sınıfı (Motosiklet, Kamyon, Tır dahil) bu sisteme abone olabilmektedir. KGS Sistemine abone olunurken, OGS de ihtiyaç duyulan elektronik etiket bedeli adı altında bir ücret bu sistemde abonelerden alınmamaktadır. Sadece kart bedeli adı altında yukarıda belirtilen bankalardan bazıları 1 TL ile 5 TL arasındaki kart ücretini bir defaya mahsus abonelerden talep edebilmektedir (Bazı bankalar promosyon yaparak kart bedelini de almamaktadır).

Karayolları Nakit TCK-KGS satış ve dolum hizmeti ile birlikte 7. banka gibi hizmet vermeye başlamıştır.

                                             OGS

Otomatİk Geçİş SİSTEMİ (OGS) Hizmetİ veren bankalaR:



OGS’ye üye olmak için aşağıdaki dört bankanın yetkili şubelerine ya da internet bankacılığı üzerinden başvuruda bulunabilirsiniz.



• Ziraat Bankası (http://www.ziraatbank.com.tr)



• Vakıfbank (http://www.vakifbank.com.tr)



• İş Bankası (http://www.isbank.com.tr)



• Garanti Bankası ( http://www.garanti.com.tr)



OGS cihazları bankalar tarafından belirlenen, 40$ ya da 40TL bedel karşılığında satılmaktadır. Cihazların garanti süreleri yine bankalar tarafından belirlenmektedir. Ziraat Bankası OGS elektronik etiketleri 3 yıl, İş Bankası OGS Elektronik etiketleri 4 yıl, Garanti Bankası ve Vakıfbank OGS elektronik etiketleri ise 5 yıl garanti kapsamındadır. Bankalar garanti kapsamında arızalanan cihazları ücretsiz olarak değiştirmektedir. Arızalanan cihazların garanti süresi dolmuş ise yeniden OGS cihazı olmanız gerekmektedir

0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More