Google Plus +1

Bu Blog'da Ara

28 Nisan 2010 Çarşamba

Ehliyet fiyatları üzerinden yapılan dolandırıcılık



Arkadaşlar yaşadığımız yerleşim bölgelerine göre sürücü kurslarının fiyatlandırmalarında çeşitlilik arz etmekte bunu bir çok sebebi ve nedeni olabilir İzmirin bazı semtlerinde ehliyetin 100 TL 150 TL diye afiş asanlar rekmlam dağıtan bi kaç tane sürücü kursu biliyorum.Bu şekilde afişler aldatıcı ve yanıltıcı oluyor öyle bir ilan metni yazıyorlarki sanki bu rakama ehliyeti cabinize koyacakmış hissi uyandırıyorlar işin aslına bakarsanız bu rakamlara ehliyet vermek mümkün değil neden mümkündeğil en basidi düz mantık ile yola çıkalım.

  1. Kurs yerinin kirası (ortalama 750-1.000 TL)
  2. Çalışanların maaşı (En az 4 kişi asgari ücretten 1.200 TL)
  3. Çalışanları ssk primleri (4 kişi kişi başı 300 TL den hesaplasanız 1.200 TL)
  4. Vergi (ortlama 750-1.000 TL)
  5. Araçların bakımları (aylık ortalama 250 TL)
  6. Araçların kaskoları / mali zorunluluk sigortası (sürücü kursu kaskoları diğerlerine göre çok daha pahalı yıllık ödenen primleri aya böldüğünüzde ve kursa 3 araç varsa ortalama 300 TL)
  7. Araçların yakıt masrafları (aylık ortalama 3 araç hesaplarsak 1.000 TL)
  8. Elektrik,adsl,su,telefon ( 300 TL)

Piste sahip olmayan kursların kiraladığı pistlerin kira paraları vb........... ufak tefek olan kırtasiye,çay,şeker,temizlik gibi kayda değer maddeleri yazmıyorum !!!!

İşte yukarıda belirttiğim maddeleri şöyle bi gözden geçirin bakalım aylık oratalama ne kadar rakama çıkacak eğer uğraşmak istemiyorsanız ben size ortalama bi rakam vereyim yaptığım hesaplara göre ortalama 4.000 ile 5.000 TL arasında kurs sahibi bu kadar para kazanacak kurs kendini amorti edecek !!! eee.. bu kursa sahibi ne kazanacak ...Tabi siz bunları hiç düşünmüyorsunuz haklı olarak.

Peki diyeceksiniz biz adayları nasıl kandırıyorlar'da bu çarkı çevire biliyorlar.Çok basit aşağıda yazdığım maddeleri dikkatlice okuyun

  1. kurs ücretlerini çok aşağıda göstererek
  2. kursta eğitim verilecek araçların kalitelerini göstererek
  3. ödemelerinde istediği kolaylığı sağlayarak
  4. evraklarda çıkacak sorunları sizi hiç yormadan halledeceklerini söyleyerek vb...

Evet gelelim şimdi işin aslına

Sizlere söyledikleri rakamalara sizleri kursa kaydını alıyorlar ve ödemelerinize başlıyorsunuz.Teorik derslerinizi takip ediyorsunuz ve sıra direksiyon dersi almaya geliyor siz büyük bi heycanla direksiyon dersine giriyorsunuz toplamda size en fazla 3-4 der veriyorlar.Hiç araba kullanmayı bilmeyen ilk defa direksiyon başına oturan bi insan 3-4 derste nasıl sürücü olabilir sürücü olmayı bırakın direksiyon sınavına girecek kadar bile öğrenemez .Bu sefer kendinizi yetersiz hissediyorsunuz ve biliyorsunuzki sınavda başarılı olamayacaksınız ve ciddi anlamda derse ihtiyacınız var .Kurs yetkilileri ile durumunuzu anlatıyorsunuz ve size verilen cevap aynen şu şekilde olacak .Sorun değil ek ders alırsınız derler ama 20TL veya 25 TL karşılığında en aldığınız derslerin üzerine en az 3 ders daha almanız gerekir buda 75 TL yapar.İş burda kalsa iyi ama durun daha devamı var.Yazılı sınavlarda kaldınız sınav harcı + masraf isterler harç bankaya yatar masraflar kursa verilir bu masraflar aday için kırtasiye gibi masraflarına ve ek ders vermek için alınır ama ne yaparlar şimdiki sınav harcı 40TL masraf içinde normal şartlarda 50 TL yeterlidir toplamda 90 TL olur ama sizlerden toplamda 120 TL civarında para isterler aksi taktirde sınava giremeyeceğinizi söylerler neden 50 TL olması gereken para 80 TL civarında alınır çünkü aradaki 80TL fark extadan alınan paradır ve bu para karşılığında sizlere hizmet vermek zorundadılar ama vermezler.Hadi bunuda atlattınız diyelim yazılı sınava gireceksiniz sınava giriş blegesi için sizden 30 TL isterler aslında böyle bir ücret yoktur.Diyelim bunuda atlattınız sıra sertifika işlemlerine geldi sertifika basım ve kıymetli evrak bedeli olarak 30 TL daha isterler. bunlar göze çarpanlar ciddi anlamda külfiyeti olanlar aradaki ufakları saymıyorum bile eee!!! ne oldu toplamda

150 TL kurs ücreti

75 TL direksiyon için verilen ek ders ücreti

30 TL sınava giriş belgesi ücreti

80 TL masraf

30 TL sertifika kıymetli evrak ücreti

+

_________________________________

365 TL Toplam Kursa ödenen rakamdır !!!

bu rakama devlete verilecek harç paraları kart paraları dahil değildir.

Eeeeee !!!! Hani 150 TL ehliyet veriyorladı ne oldu aradaki 215 TL nerede .Ben sizde söyleyim Kurs saihibinin cebinde :)))

Arkadaşlar ; Aklıma şu sözler geliyor

UCUZ MAL ALACAK KADAR ZENGİNMİYİZ !!!

UCUZ ETİN YAHNİSİ YAVAN OLUR DERLER !!!

siz siz olun size verilen rakamlara arabaların kalitesine kanmayın siz gösterilen aracı kurs sonunda size hediye etmeyecekler !!!!

yazdıklarımı iyice okuyun aklınıza takılan bi konu olursa buradan bana ulaşa bilirsiniz.Her türlü sorunuza cevap vermeye hazırım !!!!

SİTEMİZDEKİ ANKETE KATILMANIZI BEKLİYORUM!!!!!

SaygılarımLa !!!


2 yorum:

standart fiyatı nedir bilgilendire bilirmisiniz

izmirmtsk@hotmail.com mail atın detaylı açıklamayı göndereyim saygılar

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More