Google Plus +1

Bu Blog'da Ara

27 Haziran 2011 Pazartesi

İş Makinası Sınav Soruları

Son zamanlarda ciddi anlamda rağbet gören iş makinası ehliyeti için hazırlamış olduğumuz soruları sizler için paylaşmak istedim.Bu sorulara çalışarak iş makinası sınavına hazırlana bilirsiniz.





1-Yakıttan elde ettiği ısı enerjisini mekanik enerjiye çeviren aşağıdakilerden hangisidir?

a.Dinamo b.Vites kutusu c.Diferansiyel d.Motor



2-Motorlar soğutma sistemine göre nasıl sınıflandırılır?

a.Su ve hava soğutmalı b.Su ve yağ soğutmalı

c.Su ve benzin soğutmalı d.Su ve motorin soğutmalı



3-Motordaki yağın görevi aşağıdakilerden hangisidir?

a.Ateşleme sistemine yardımcı olmak

b.Motorun soğutulmasına yardımcı olmak

c.Yakıtın yanmasına yardımcı olmak

d.Motorun erken ısınmasını sağlamak



4-Motor ilk çalıştırıldığında aşağıdakilerden hangisi yapılır?

a.Tam gaz çalıştırılır

b.Motor rölantide 5 dakika yüklemeden çalıştırılır

c.Motor yükte iken 5 dakika çalıştırılmalıdır

d.Araç hemen harekete geçirilir



5-Motor stop edilmeden önce rölantide çalıştırılmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

a.Soğuk motoru ısıtmak için

b.Sıcak motoru soğutmak için

c.Yakıt tasarrufu yapmak için

d.Araç yükünü boşaltmak için



6-Radyatör petekleri tıkalıysa aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?

a.Motor soğuk çalışır b.Motor geç ısınır

c.Motor aşırı ısınır d.Radyatör su eksiltir



7-Forklift tipi araçta direksiyon boşluğu ne kadar olmalıdır?

a.Boşluk olmamalıdır b.10 ile 20 mm arasında

c.20 ile 40 mm arasında d.40 ile 50 mm arasında



8-Aracın fazla yakıt yakmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

a.Emme mani foldu tıkalı olması b.Hava filtresini tıkalı olması

c.Yakıt filtresi tıkalı olması d.Yakıt deposunun çok doldurulması



9-Aşağıdakilerden hangisi yakıt tasarrufu sağlar?

a.Ani duruş kalkış yapmak

b.Devamlı büyük vitesle gitmek

c.Devamlı küçük vitesle gitmek

d.Ani duruş kalkışlardan kaçınmak



10-Araç üzerinde kısa devreden doğacak yangın durumunda nasıl davranılır?

a. Marş motorunun kablosu çıkarılır

b. Alternatörün kablosu çıkarılır

c. Bataryanın kutup başı bağlantısı çıkarılır

d. Endüksiyon bobini kablosu çıkarılır



11-Akümülatörün bakımında aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?

a.Akümülatörün tamamı saf su ile doldurulur

b.Akümülatörün plakaları temizlenir

c.Plakaların 1 cm üzerine kadar saf su konulmalıdır

d.Plakaların 1 cm altına kadar saf su konulmalıdır



12-Dizel motorlu aracı çalıştıramıyorsanız muhtemel arıza aşağıdakilerden hangisidir?

a.Karbüratör tıkanmıştır b.Bujiler ateşleme yapmıyordur

c.Yakıt sistemi hava yapmıştır d.Soğutma sistemi hava yapmıştır



13-Dizel motorun eksoz dumanı siyah çıkıyor ise neye bakılır?

a.Yağ filtresine b.Hava filtresine

c.Yağ pompasına d.Su pompasına



14-Şanzıman yağı seviyesi kontrol edilirken aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?

a.Vites kolu nötral pozisyonuna getirilir ve motor nötral konumda çalıştırılır

b.Vites kolu nötral pozisyona getirilir ve motor nötral konumda iken stop edilir

c.Şanzıman yağı boşaltılır

d.Motor tam devirde çalıştırılır



15-Marş yapıldığında motor çalışmıyorsa aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?

a.Marş motoru değiştirilmelidir

b.Akümülatör değiştirilmelidir

c.Marş motorunu ısıtmak için 30 saniye beklenmelidir

d.Marş motorunu soğutmak için 30 saniyeden fazla beklenmelidir



16-Akümülatörün eksi ve artı kutupları arasındaki fark nedir?

a.Eksi kutup artıya göre bakılır

b.Eksi kutup bakır artı kutup kurşundur

c.Artı eksiye göre eksiye göre daha kalındır

d.Artı kutup bakır eksi kutup kurşundur



17-Radyatöre konulacak su nasıl olmalıdır?

a.Temiz ve yağlı b.Temiz ve saf su

c.İçilecek temizlikte d.Temiz ve asitli



18.Forklift tipi araçlarda motor yağı ne zaman değiştirilmelidir?

a.Ayda bir b.Üç ayda bir c.Altı ayda bir d.On iki ayda bir



19-Motoru rölantide soğutmadan ani stop ettirmek aşağıdakilerden hangisine sebep olur?

a.Motor daha iyi çalışır b.Motorun ömrü uzun olur

c.Motorun ömrü kısa olur d.Akümülatör boşalır



20-Vantilatör kayışına parmakla basıldığında ne kadar esnemelidir?

a.1,5 cm b.3 cm c.4,5 cm d.6 cm

g sınıfı iş makinası operatörlük forklift vinç belgesi ve ehliyeti soruları

CEVAPLAR

1-D 2-A 3-B 4-B 5-B 6-C 7-C 8-B 9-D 10-C

11-C 12-C 13-B 14-A 15-D 16-C 17-C 18-A 19-C 20-A

================================================================
1-Motorda dört zaman oluşum sırası aşağıdakilerden hangisidir?


a. Emme-Ateşleme-Egzost-Sıkıştırma

b. Emme-Egzost-Ateşleme-Sıkıştırma

c- Egzost-Emme-Sıkıştırma-Ateşleme

d- Emme-Sıkıştırma-Ateşleme-Egzost



2-Hava filtresinin tıkanmasını önlemek için ne yapılır?

a.Sodalı su ile temizlenir b.Basınçlı hava ile temizlenir

c.Ilık su ile temizlenir d.Soğuk su ile temizlenir



3-Motorun çok sıcak olarak çalışması aşağıdakilerden hangisine sebep olur?

a.Motor yağının kalınlaşmasına b.Motor gücünün artmasının

c.Motorun çekişten düşmesine d.Motor devrinin artmasına



4-Araçta,yakıt ikmali yapılırken aşağıdakilerden hangisi yapılır?

a.Motor tam gazda çalıştırılır b.Motor yarım gazda çalıştırılır

c.Motor stop edilir d.Motor rölantide çalıştırılır



5-Boğulmuş motoru çalıştırmak için aşağıdakilerden hangisi yapılır?

a.Debriyaj pedalına basılarak marş yapılır

b.Gaz pedalına sonuna kadar basılarak marş yapılır

c.Fren pedalına basılarak marş yapılır

d.El freni çekilerek marş yapılır



6.Motor yağı değiştirileceği zaman aşağıdakilerden hangisine dikkat edilmelidir?

a.Motorun soğuk olmasına b.Motorun rölantide çalışır olmasına

c.Motorun sıcak olmasına d.Motorun çalışır olmasına



7.Motor yağının eksilmesinin sebeplerinden biri aşağıdakilerden hangisidir?

a.Kartel contasının yırtılmasına

b.Karbüratör contasının yırtılması

c.Krank mili contasının yırtılması

d.Kam mili contasın yırtılması



8-Motor bloğundaki su kanallarında çok miktarda paslanma

ve kireçlenme olursa aşağıdakilerin hangisi meydana gelir?

a.Motor yağ yakar b.Motor çalışmaz

c.Motor zengin karışımla çalışır d.Motor fazla ısınır



9.Motor çok sıcak iken radyatöre soğuk su konulması aşağıdakilerden hangisine sebep olur?

a.Motorun ısısının artmasına

b.Motorun stop etmesine

c.Silindir kapağı ile bloğunun çatlamasına

d.Motorun çekiş gücünün artmasına



10-Motorun hararet yapmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

a.Vantilatör kayışı gevşektir b.Motorda termostat yoktur

c.Motorda hava filtresi gevşektir d.Vantilatör kayışı sıkıdır



11-Motor çalışırken marş yapılırsa aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?

a.Motor daha hızlı döner

b.Marş dişlisi zarar görür

c.Motor daha yavaş döner

d.Motor daha iyi yağlama yapar



12.Akümülatör başka akümülatörle takviye yapılacaksa

kutup başları nasıl bağlanır?

a.Artı kutup,artı kutupla-eksi kutup,eksi kutupla

b.Eksi kutup,artı kutupla-artı kutup,eksi kutupla

c.Artı kutup şasi ile

d.Eksi kutup şasi ile



13-Marşa basıldığında “TIK” diye ses gelip marş motoru çalışmıyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

a.Aracın el freni çekiktir

b.Debriyaj arızalıdır

c.Yakıt içerisinde toz pislik vardır

d.Akümülatör kutup başları gevşemiştir



14-Motor çalışırken,ayağınızı gaz pedalından çekince aracın far ışıkları zayıflıyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

a.Distribütör arızalıdır b.Far ampulleri yanmıştır

c.Akümülatör zayıflamıştır d.Yağlama yağı azalmıştır



15-Aracın durdurulup kontağın kapatılmasını gerektiren durum aşağıdakilerden hangisidir?

a.Yağ lambası söndüğü zaman

b.Kısa huzme far lambası yandığı zaman

c.Uzun huzme far lambası yandığı zaman

d.Şarj lambası yandığı zaman



16-Aracın lastiklerinin havası normalden az olursa aşağıdakilerde hangisi meydana gelir?

a.Araçta titreme olur b.Krank mili bozulur

c.Araçta frenleme az olur d.Aracın enerji kaybı fazla olur



17-Kışın akülatörün donmaması için aşağıdakilerden hangisi yapılır?

a.Akümülatörün içerisine saf su konur

b.Akümülatörün içerisine antifriz konur

c.Akümülatör tam şarj edilir

d.Akümülatör yarım şarj edilir



18-Araç üzerinde,kısa devreden doğacak yangın durumunda nasıl davranılır?

a.Distribütörün kablosu çıkarılır b.Marş motoru kablosu çıkarılır

c.Bataryanın kutup başı çıkarılır d.Alternatörün kablosu çıkartılır



19-Akümülatörün iki kutup başı üzerine birden dokunacak şekilde

bir madeni parça konulursa,aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?

a.Akümülatörün kısa devre olur,patlar

b.Akümülatör daha iyi şarj eder

c.Akümülatörün ömrü artar

d.Akümülatör şarj etmez



20-Yeni bir araçta rodaj zamanı doluncaya kadar aşağıdakilerden hangisinin yapılması doğrudur?

a.Ani duruş ve kalkış yapılır

b.Motor tam güçle çalıştırılır

c.Araçta devamlı aynı vitesle gidilir

d.Ani duruş ve kalkış yapılmaz PORTİF EHLİYETİ, portif belgesi



CEVAPLAR:

1-D 2-B 3-C 4-C 5-B 6-C 7-A 8-D 9-C 10-A

11-B 12-A 13-D 14-C 15-D 16-D 17-C 18-C 19-A 20-D
 
=================================================
1-Araçlarda kullanılan motorlar aşağıdakilerden hangisidir?


a.Dıştan yanmalı b.İçten yanmalı

c.İçten ve dıştan yanmalı d.alttan yanmalı



2-Motor yağı değiştirileceği zaman aşağıdakilerden hangisine dikkat edilmelidir?

a.Motorun soğuk olmasına b.Motorun rölantide çalışmasına

c.Motorun sıcak olmasına d.Motorun çalışır olmasına



3-Motorun yağlama yağı seviyesi normalin çok altında iken motor çalıştırılacak olursa aşağıdakilerden hangisi olur?

a.Motor ısınır,yanar b.Motor suyuna yağ karışır

c.Motor çok soğur d.Motor yakıtına yağ karışır



4-Motor bloğundaki su kanallarında çok miktarda paslanma ve kireçlenme olmuşa aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?

a.Motor yağ yakar b.Motor çalışmaz

c.Motor zengin karışımla çalışır d.Motor fazla ısınır

5-Vantilatör kayışı çok sıkı ise aşağıdaki arızalardan hangisi meydana gelir?

a.Motor hararet yapar b.Motor yağ yakar

c.Araç daha hızla gider d.Alternatör yatakları bozulur

6-Dizel motorlarda yakıt sisteminin hava yapmasının sebeplerinden biri aşağıdakilerden hangisidir?

a. Hava filtresinin tıkalı olması

b. Yağ filtresinin tıkalı olması

c. Yakıt deposundaki yakıtın tamamen bitmesi

d. Yakıt filtresinin tıkalı olması

7-Dizel motorlarda egzoz dumanı çok siyah çıkıyor ise neye bakılır?

a.Yağ filtresine b.Hava filtresine

c.Yağ pompasına d.Su pompasına

8-Akümülatörün kendiliğinden boşalması (deşarj olması)nın sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

a.Akümülatörün üst kısmında pislikler birikmiştir

b.Akümülatörün kutup başları gevşektir

c.Akümülatörün kutup başları oksitlidir

d.Akümülatörün kutup başları sıkıdır



9-Akümülatörün iki kutup başı üzerine birden dokunacak şekilde bir madeni parça konulursa-aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?

a.Akümülatör kısa devre olur,patlar

b.Akümülatör daha iyi şarj eder

c.Akümülatörün ömrü artar

d.Akümülatör şarj etmez



10-Motor çalışırken yağ göstergesinde herhangi bir anormal lik görüldüğünde aşağıdakilerden hangisi yapılır?

a.Motor devri yükseltilir b.Motor devri düşürülür

c.Motor rölantide çalıştırılır d.Motor hemen durdurulur



11-Dizel motorlu aracı çalıştıramıyorsanız muhtemel arıza aşağıdakilerden hangisidir?

a.Karbüratör tıkanmıştır b.Bujiler ateşleme yapmıyordur

c.Yakıt sistemi hava yapmıştır d.Soğutma sistemi hava yapmıştır



12-Araç üzerinde,kısa devreden doğacak yangın durumunda nasıl davranılır?

a.Distribütör kablosu çıkarılır b.Marş motoru kablosu çıkarılır

c.Bataryanın kutup başı çıkarılır d.Alternatörün kablosu çıkarılır



13-Vantilatör kayışına parmakla basıldığında ne kadar esnemelidir?

a.1,5 cm b.3 cm c.4,5 cm d.6 cm



14-Şanzıman yağı hararet gösterge ışığı yandığı zaman ne yapılır?

a.Araç durdurulur,motor yağı kontrol edilir

b.Araç durdurulur su kontrol edilir

c.Motor tam gazla çalıştırılır

d.Araç durdurulur şanzıman yağı kontrol edilir



15-Şanzıman yağı basıncı düştüğünde aşağıdakilerden hangisi meydana gelir?

a.Motor hararet yapar b.Şanzıman basınç uyarı göstergesi söner

c.Motor stop eder d.Şanzıman basınç uyarı göstergesi yanar



16-Soğutma sistemindeki su azalıyorsa sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

a.Vantilatör kayışı sıkıdır b.Hararet ısı göstergesi arızalıdır

c.Termostat arızalıdır d.Silindir kapak contasında çatlak vardır



17-Aracın fazla yakıt yakmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

a.Egzoz supaplarının kapalı kalması

b.Emme manifoldunun tıkalı olması

c.Emme supabının kapalı kalması

d.Hava filtresinin tıkalı kalması



18-Hava filtresinin görevi aşağıdakilerden hangisidir?

a.Karbüratöre giden hava miktarını düzenler

b.Karbüratöre giren yağı temizler

c.Karbüratöre giren yakıtı düzenler

d.Motora giren havayı temizler



19-Dizel bir motorda yanma nasıl sağlanır?

a.Sıkıştırılmış yakıt,hava karışımının buji ile ateşlemesiyle

b.Sıkıştırılmış yakıt hava karışımının enjektör ile ateşlemesiyle

c.Sıkıştırılmış hava üzerine enjektörden motorin püskürtülmesi



20-Araçta motor yağı kontrol edilirken aşağıdakilerden hangisi yapılır?

a.Kontak anahtarını kapatılmadan,motor çalışır durumda kontrol edilir

b.Kontak anahtarı kapatılır,yağın kartele inmesi için 4-5 dakika beklenir ve kontrol edilir

c.Motor yüksek hızda çalışırken kontrol edilir

d.Motor rölantide çalışırken kontrol edilir



CEVAPLAR:

1-B 2-C 3-A 4-D 5-D 6-C 7-B 8-A 9-A 10-D

11-C 12-C 13-A 14-D 15-D 16-D 17-D 18-D

19-C 20-B
 
==================================================
 
1-) İş makinelerinde kullanılan ilk hareket motorunun görevi aşağıdakilerden hangisidir?




A-) Makinenin ana motoruna ilk hareketi vermek



B-) Su devir-daim'ini hızlandırmak



C-) Yağ devir-daim'ini hızlandırmak



D-) Hava filtresini temizlenmesini sağlar







2-) Forklift ile geri geri 90 derece viraj alırken nasıl hareket edilir?



A-) Dönülecek köşeden 1 m kadar uzaklaşılır



B-) Hız kesilir,korna çalınır



C-) Ön teker köşeyi ortalandığında direksiyon çevrilir



D-) Her üçü de doğrudur







3-) Fren sisteminde hidrolik yağı çabuk eksiliyor ve frende bir zayıflık hissediliyorsa muhtemel arızalar ne olur?



A-) Hidrolik yağı buharlaşıyor



B-) Fren lastiği ve rekorlardan yağ kaçırıyor



C-) Fren balatası aşınmış



D-) Fren yayları çok sert



forklift sorusu, forklift dersi, forklift eğitimi, forklift bayisi



4-) Asansör gali zincirleri nasıl olmalıdır?



A-) Sürekli aşınma, uzama ve çatlaklık durumu kontrol edilmeli



B-) Her ikiside aynı boyda olmalı



C-) Her ikiside beraber değişmeli



D-) Her üçüde doğrudur



iş makinası ehliyeti, iş makinesi dersleri, iş makinaları, forklif ehliyet



5-) Aydınlatma sisteminde bütün lambalar yandığı halde farlar yanmıyorsa arıza ne olur?



A-) Akü boşalmış akım vermiyor



B-) Farların devresindeki sigortalar yanıktır



C-) Far ampulleri yanık olabilir



D-) Regülatör akımı ayarlamıyor



forklift ehliyet kursu, forklift kursu, güngören, istanbul



6-) İşmakinesinde en çok kullanılan soğutma sistemi aşağıdakilerden hangisidir?



A-) Yağ soğutmalı



B-) Hava soğutmalı



C-) Su soğutmalı



D-) Kuru soğutmalı



forklift belgesi ve ehliyeti veren kurslar.



7-) İş makinelerinde hidrolik yağı aşağıdakilerden hangisini tahrik eder?



A-) Paletlere



B-) Lastiklere



C-) Asansör ve pistonlara



D-) Yürüyüş takımlarına



forklift nasıl kullanılır?



8-) Dizel motorlarda yazın kullanılması gereken motor yağı çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?



A-) 10 numaralı motor yağı



B-) 40 numaralı motor yağı



C-) 140 numaralı motor yağı



D-) Marfak_HD yağı



üsküdar kız kulesi, kadıköy, avrupa yakası



9-) Akü kablolarının kutuplardan sökülme sırası ne olmalıdır?



A-) İlk önce eksi sonra artı sökülür



B-) İlk önce artı sonra eksi sökülür



C-) Her ikiside aynı anda sökülmelidir



D-) Her üçüde doğru olabilir



yeni ümit sürücü kursu ve iş makinası operatörlük kursu



10-) Dizel motorda silindirlere önce ne girer?



A-) Mazot ve hava karışımı



B-) Hava



C-) Saf su



D-) Hava benzin karışımı





11-) Forklift ile yük taşınırken çatallar nasıl olmalı?



A-) Çatallar yere paralel olmalı



B-) Çatallar ve asansör geriye tit olmalı



C-) Çatallar ve asansör ileriye tilt olmalı



D-) Her üçü de doğrudur







12-) Dizel motorlarda silindirlerin yanma odasına yakıtı basan elemanların isimleri nedir?



A-) Buji



B-) Benzin pompası



C-) Yakıt pompası



D-) Enjektör







13-) İş makinelerinin hidrolik sisteminde kullanılması gereken yağ çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?



A-) 40 Numara yağ



B-) 90 Numara yağ



C-) 180 Numara yağ



D-) 10 Numara yağ







14-) Motor çalıştırıldığında ilk dikkat edilmesi icap eden husus ne olmalıdır?



A-) Motor ısısına



B-) Yakıt seviyesine



C-) Vites basıncına



D-) Motor yağ basıncına







15-) Kam milinin görevi nedir?



A-) Supapları zamanında açmak



B-) Yakıt pompasına hareket vermek



C-) Distribütöre ve yağ pompasına hareket vermek



D-) Hepsi de doğrudur







16-) İş makinelerinde en çok kullanılan şanzıman çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?



A-) Kara tip



B-) Hidrolikli Tork konvektörlü



C-) Düz tip



D-) Santrifüjlü tip



forklift iş makinası ehliyeti, vinç ehliyeti, gemici ehliyeti, ehliyetler



17-) Kuru tip hava filtresi temizlenirken en uygun metot aşağıdakilerden hangisidir?



A-) Su ile yıkayarak



B-) İnce yağ ile yıkayarak



C-) Mazotla veya benzinle yıkayarak



D-) Basınçlı havaya tutarak temizlenir







18-) Marş sisteminin görevi nedir?



A-) Motora ilk hareketi vermek



B-) Motor çalışırken aküyü şarj etmek



C-) Motorun rahat çalışmasını sağlamak



D-) Motorun uzun ömürlü olmasını sağlamak







19-) Kışın çalıştırılmayan iş makinesine uygulanacak olan önemli bakım hangisidir?



A-) Soğutma sistemindeki sular boşaltılır veya antifriz konulur



B-) Motor yağı boşaltılır



C-) Dişli yağları boşaltılır



D-) Motor araç üzerinden sökülür







20-) Dizel motorlarda yakıt içerisinde su var ise bundan en çok zarar gören parçaların isimleri nelerdir?



A-) Pompa ve enjektör elemanları



B-) Benzin otomatiği ve bujiler



C-) Yağ pompası ve yağ filtresi



D-) Su pompası ve termostat
 
 
====================================
 
1) Forklift iş makinasında kullanılması gereken ataşman çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?




A-) Çatal bıçak



B-) Dozer bıçağı



C-) Angıl bıçak



D-) Riper bıçak







2-) Aşağıdakilerden hangisi hidrolik sisteminin bir elemanıdır?



A-) Hidrolik pistonlar



B-) Şarj dinamosu



C-) Marş motoru



D-) Motor bloğu







3-) Aşağıdakilerden hangisi hidrolik sisteminin bir parçasıdır?



A-) Kepçe



B-) Bom



C-) Hidrolik yağ pompası



D-) Yürüyüş paletler



iş makinası kepçe belgesi iş makinası ehliyeti, hidrolik , pnömatik, iş makinaları ehliyeti



4-) Marşa basıldığında marş motoru çalışmıyor ise önce nereye bakılır?



A-) Akü kutup başları kontrol edilir



B-) Motor yağına bakılır



C-) Radyatörün suyuna bakılır



D-) Hidrolik yağına bakılır



televizyon makinası, iş makinası, singer dikiş makinası, overlok makina



5-) Dört zamanlı motorlarda zamanlama sırası nasıldır?



A-) Emme-Eksoz-Sıkıştırma-Ateşleme



B-) Eksoz-Emme-Sıkıştırma-Ateşleme



C-) Sıkıştırma-Ateşleme-Eksoz-Emme



D-) Emme-Sıkıştırma-Ateşleme-Eksoz



yeni ümit sürücü kursu güngören istanbul sürücüleri, kepçe iş makinası



6-) İş makinalarında genel olarak hangi tip lastik kullanılmaktadır?



A-) Balon tip



B-) Şamyerli tip



C-) Düz tip



D-) Dolu tip lastikler



hidrolik iş makinası dersleri, is makinaları operatör kursları ve eğitimleri



7-) Motor suyu kaynattığı zaman radyatör kapağı yerinden nasıl alınır?



A-) Kapak paçavra veya bezle tutulur hafif gevşetilir,soğutma sisteminin içindeki sıcak hava boşaltılır ve daha sonra kapak yerinden çıkartılır



B-) Radyatör kapağı ani olarak yerinden alınır



C-) Motor stop edilir soğuyuncaya kadar beklenir



D-) Motora soğuk su dökülür



kepçe operatörü, kepçe belgesi, kepçe ehliyeti , kepçe soruları, kepçe dersleri



8-) İş makinalarının mazot ikmali en uygun ne zaman yapılmalıdır?



A-) Motor çalışırken



B-) Akşamdan yapılır



C-) Sabahleyin işe çıkılırken yapılır



D-) Zaman önemli değildir



iş makinası kepçe resimleri



9-) Aşağıdaki parçalardan hangisi soğutma sisteminin bir parçasıdır?



A-) Yağ pompası



B-) Karbüratör



C-) Radyatör



D-) Karter







10-) İş makineleri dizel motorunda yakıt filitresi olarak aşağıdakilerden hangisi kullanılır?



A-) Primer ve sekonder filtreler



B-) Havalı primer filtre



C-) Sulu sekonder filtre



D-) Torklu filtre







11-) Egzost borusundan mavi duman çıkmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?



A-) Motor su kaynatıyor



B-) Motor yağ yakmasıdır



C-) Motorun fazla yakıt yakmasıdır



D-) Hava filtresi tıkalıdır







12-) Aşağıdakilerden hangisi Forklift tipi iş makinesinin tanımı?



A-) Her çeşit malzemenin yükleme,boşaltma işini yapan makinedir



B-) Yalnız yükleme işini yapan makinedir



C-) Yalnız boşaltma işini yapan makinedir



D-) Yalnız kazı işini yapan makinedir







13-) Forklift tipi iş makinelerinde direksiyon hangi lastikleri kumanda eder?



A-) Ön lastikleri



B-) Arka lastikleri



C-) Ön ve arka lastikleri



D-) Sadece debriyaja







14-) Sıcak bir motora su nasıl konulur?



A-) Motor yüksek devirde çalışırken bol su konulur



B-) Motor rölantide çalıştırılır ılık su azar azar,yavaş yavaş konulur



C-) Motor rölantide çalıştırılır.Buzlu soğuk su konulur



D-) Su koymaya gerek yoktur







15-) Dizel motorun hava yapıp çalışmamasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir?



A-) Yağ filtresi temizlenmemiştir



B-) Hidrolik yağ filtresi değiştirilmiştir



C-) Yakıt filtresi sökülüp temizlenmiştir



D-) Şanzıman yağı değiştirilmiştir







16-) Forklift ile ileri sağa 90 derece viraj alırken nasıl hareket edilir?



A-) Dönülecek köşeye mümkün olduğu kadar yanaşılır(40 cm )



B-) Hız kesilir,korna çalınır



C-) Ön teker köşeyi ortaladığında direksiyon çevrilir



D-) Her üçüde doğrudur







17-) İş makinelerinde kullanılan yakıtların cinsine göre en çok kullanılan motor çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?



A-) Düz tip dizel motor



B-) V tipi benzinli motor



C-) Yıldız tipi motor



D-) Boks tipi motor







18-) Forklift tipi iş makina larında aşağıdakilerden hangisi kullanılır?



A-) Draglan bom



B-) Riperli bom



C-) Asansör kazıkları



D-) Kafesli bom







19-) Motor çalıştırıldığında ilk dikkat edilmesi icap eden husus ne olmalıdır?



A-) Motor ısısına



B-) Yakıt seviyesine



C-) Vites basıncına



D-) Motor yağ basıncına







20-) Akü kablolarının kutuplardan sökülme sırası ne olmalıdır?



A-) İlk önce eksi sonra artı sökülür



B-) İlk önce artı sonra eksi sökülür



C-) Her ikis ide aynı anda sökülmelidir



D-) Her üçü de doğru olabilir

Tepkiler:

1 yorum:

Teşekkürler paylaşımlarınız için. konya forklift firmaları

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More